تغییر فصل و نوسان دمایی علاوه بر اینکه زندگی ما انسان ها را دچار تحول می کند، بر زندگی گیاهان نیز که از موجودات زنده به شمار می روند تاثیر می گذارد. از آنجایی که دما یکی از فاکتورهای مهم در زندگی سالم گیاهی محسوب می شود، با سرد شدن و کاهش دما باید مراقب نیازهای گیاهی بود و تا حد ممکن از سرمازدگی گیاهان جلوگیری کرد. با وجود آنکه انسان تا حد ممکن محل زندگی خود را گرم می کند و آن را در شرایط معتدل نگه می دارد، ولی سرما همچنان وارد خانه می شود. اگر قصد خرید گلدان های جدید را دارید یا می خواهید بدانید گیاهان آپارتمانی فعلی تان تا چه اندازه به سرما حساس هستند،ایران اپارتمان گیاهان آپارتمانی مقاوم به سرما را معرفی می کند.

سیکلامن

سیکلامن از جمله گیاهانی است که نه تنها مقاوم به سرما است، بلکه حتی سرما را دوست دارد. این گیاه آپارتمانی به صورت پیازی رشد می کند و گل های رنگی بسیاری دارد که به شکل واژگون و به تعداد زیاد روی شاخه های گل دهنده تکی رشد می کنند. این گیاه برگ های قلبی تا دایره ای شکلی دارد که در لبه دندانه دار است و روی سطح برگ نقوشی به رنگ سبز روشن تا سفید دیده می شود. اگر نور کافی را در اختیار سیکلامن قرار ندهید، شاخه های برگ دهنده آن بلند و طویل می شوند تا خود را به نور برسانند. در نتیجه بعد از مدتی شکل کلی و زیبای خود را از دست می دهد تا مرحله ای که دیگر گل و برگی روی گیاه باقی نماند.

گیاهان آپارتمانی مقاوم به سرما

بنت قنسول

گیاه بنت قنسول را حتما با نام گل کریسمس می شناسید. این گیاه از گیاهان آپارتمانی مقاوم به سرما است که همانطور که از نامش پیداست، در فصل زمستان بیشتر از همیشه در سطح شهر دیده می شود. رنگ خاص قرمز تا صورتی در برگ های نسبتا کشیده و نوک تیز این گیاه، یادآور کریسمس و بابانوئل است. البته برگ ها معمولا در انتهای ساقه و در نزدیکی خاک به رنگ سبز هستند. گیاه بنت قنسول ترجیح می دهد در دمای پایین زندگی کند و گرما حتی به اندازه معمول و مورد نیاز گیاهان آپارتمانی دیگر، باعث ریزش برگ و در نهایت مرگ بنت قنسول می شود. این گیاه را می توانید در نزدیکی پنجره و در نورگیر مناسب قرار دهید و نگران سرمای شیشه برای آسیب زدن به آن نباشید، چرا که این شرایط ایده آل بنت قنسول است.

گیاهان آپارتمانی مقاوم به سرما

بگونیا

این گیاه از گیاهان آپارتمانی مقاوم به سرما است که به نور غیر مستقیم نیاز دارد و از لحاظ ظاهری بسیار متنوع است. بگونیا می تواند سرما را تحمل کند، ولی ممکن است در صورت دمای پایین گل ندهد. اگر گیاه گل نداشته باشد، لازم است برای آبیاری به سطح خاک توجه کنید و بعد از خشک شدن سطح خاک، آبیاری را انجام دهید. فراموش نکنید که نور کافی تداخلی با سرما ندارد و این گیاه نور متوسط می خواهد.

گیاهان آپارتمانی مقاوم به سرما

بنفشه آفریقایی

این گیاه حساس با برگ های پرزدار و بیضی شکل، از جمله گیاهان آپارتمانی مقاوم به سرما است که طرفداران مخصوص به خود را دارد و شاید هر فردی خصوصا افرادی که می خواهند به تازگی از گیاهان نگهداری کنند، طاقت نازک دلی هایش را نداشته باشند. دمای کاهش یافته برای بنفشه آفریقایی مشکل چندانی به وجود نمی آورد، ولی باید در زمستان این گیاه را در پنجره جنوبی و آفتابگیر خانه قرار دهید چرا که در رابطه با کمبود نور شوخی ندارد! بنفشه آفریقایی می تواند سرما را تا حدی تحمل کند ولی اگر دما بیش از حد توانش کاهش باید، برگ ها قهوه ای می شوند و می ریزند. البته ممکن است این گیاه در دمای پایین و نور کم گل ندهد. فراموش نکنید که طوقه و برگ ها نباید مرطوب شوند و بهتر است آبیاری را از طریق پر کردن زیرگلدانی انجام دهید. طبیعتا در دمای کم نیاز به آب کمتری نسبت به فصول تابستانی وجود دارد.

کالانکوئه

این گیاه آپارتمانی هم از گیاهان آپارتمانی مقاوم به سرما محسوب می شود و می تواند دمای محیط تا چند درجه کمتر را تحمل کند. البته نباید انتظار داشته باشید که بتواند یخبندان را تحمل کند! کالانکوئه به دلیل داشتن برگ های گوشتی به آبیاری کمی نیاز دارد چون می تواند مقداری از حجم آب را در برگ های خود ذخیره کند. در نتیجه به دلیل کمبود تعرق و تبخیر سطح خاک، باید میزان آبیاری در این فصل کاهش یابد.

گیاهان آپارتمانی مقاوم به سرما

سانسوریا

این گیاه با برگ های نیزه ای شکل و نوک تیز از جمله گیاهان مقاوم و اکسیژن ساز است که حضورش در هر خانه ای ضروری و بی دردسر است. اگر از سانسوریا نگهداری کرده باشید، خوب می دانید که کمبود آب و نور در زندگی اش خللی وارد نمی کند و باید این نوید را به شما بدهیم که حتی می تواند سرما و دمای پایین را هم تحمل کند. البته اگر فضای داخلی خانه تان سرد است، سعی کنید نور کافی را در اختیارش قرار دهید تا تنش دمایی را بتواند راحت تر تحمل کند. وارد شدن فشار به گیاه از طریق فاکتورهای مختلف، زندگی اش را تحت تاثیر قرار می دهد و قوه اش را ضعیف می کند.

گیاهان آپارتمانی مقاوم به سرما

زاموفیلیا

این گیاه پیازی نیز یکی دیگر از گیاهان آپارتمانی مقاوم به سرما است که به کمبود آب و نور است و حتی در فضاهای بسته و بدون نور مانند فضاهای تجاری و اداری نیز دوام می آورد. زاموفیلیا را هم می توانید مانند سانسوریا در زمستان نگهداری کنید ولی اگر مکان نگهداری مورد نظرتان سرد است، نور کافی را در اختیارش قرار دهید تا با دریافت نور کافی توان تحمل سرما را داشته باشد.

گیاهان آپارتمانی مقاوم به سرما

علاوه بر گیاهان خانگی مخصوص فصل سرما که معرفی کردیم، می توانید برخی از گیاهان فضای باز را هم با خیال راحت در پشت پنجره، بالکن یا حتی حیاط خانه بکارید و نگهداری کنید. گل بنفشه، داوودی، تاج الملوک، پامچال، کلم زینتی، سدوم، رز مینیاتور و گل نرگس از جمله گیاهان فضای باز محسوب می شوند که می توانید آنها را در فصل سرما نیز داشته باشید. البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که بهتر است در اوج سرما روی آنها را با نایلون بپوشانید و در روزهای یخبندان از آبیاری آنها اجتناب کنید.

 * در مطالب بعدی شما را با گیاهان آپارتمانی مقاوم به سرما بیشتری آشنا می کنیم، پس برای آشنایی و اطلاع از نحوه ی نگهداری انواع گیاهان خانگی چشم از ایران اپارتمان بر ندارید!

 تحریریه ihome

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها